Friday, December 27, 2013

Selamat Tahun Baru 2014!


Kepada pembaca blog Nur & Tupperware, 
Nur ingin mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru 2014!!! 
Jaga diri ye jangan nakal-nakal..no no no...tak baik tau...

Mmmmm...Nur akan menyambut tahun baru di Beijing..yayy..!!!! 
Oh tidak..Nur tak bercuti tapi Nur menjalankan tugas sambil bercuti..
erk..ada beza ke? hehehe...

Apa-apapun, Nur mohon maaf ye jika ada salah dan silap...
Kita jumpa tahun hadapan...!!!
Tatatititutu....


I Love It! (>_<)

Saya sangat suka Eco Bottle ni..
Gerammmm sangat....!!!!
Saya suka benda yang berwarna-warni...
Haa...sekarang dah terjebak mengumpul Eco Bottle dan Eco Bottle Spring pulak...


Yayy...seronok sangat..!!!
Huhuhu.....

(^___^)

Tuesday, December 17, 2013

Melaka Oh Melaka

Hujung tahun bercuti di mana? Nur ke Melaka awal Disember haritu..
2 hari 1 malam je..Sabtu Ahad...

Nur bercuti dengan kawan-kawan..program kami ialah lawatan ke muzium kapal, naik beca, naik cruise sepanjang sungai Melaka, makan malam di muara Sungai Duyong dan meronda di Jonker Walk.








Hmmm, rasanya ada dalam 15 tahun lepas Nur jalan-jalan di Melaka ni..banyak betul perubahan dan pembangunan yang berlaku..rasa tak puas la sebab masa singkat sangat..banyak lagi tempat tak cover ni..

Lain kali kami nak datang Melaka lagi..nak cuti lama sikit...

Monday, December 16, 2013

Pa & Ma, Disember 2013


Dapatkan botol susu terbaik demi menjamin kesihatan si comel anda.
Twinkle Baby Bottle daripada Tupperware ini bebas BPA dan mesra bayi.

Friday, December 13, 2013

Lunch Box



Lunch box Tupperware ni sangat mudah digunakan..masukkan saja dalam microwave tanpa perlu membuka penutupnya..hanya buka lubang wap sahaja..

Panaskan selama dua minit dan bila dah keluarkan, anda boleh rasa sendiri dengan tangan yang semua bahagian memang confirm panas..

Tuesday, December 10, 2013

Asian Meals Pilihan Saya


Anda sibuk dengan pelbagai kerja?
Tak ada masa nak memasak?
Usah risau, Asian Meals sedia membantu anda...
Dengan hanya 30 minit anda dapat menyediakan hidangan yang hebat.

Terdapat enam jenis semuanya:
Sambal Tumis
Pes Taucu Szechuan
Pes Kari Hijau Thai
Sos Nenas Masam Manis
Pes Rendang
dan
Sos Serbaguna

Yang menariknya, ia tiada MSG, tiada bahan pengawet, tiada pewarna dan perisa tiruan serta tiada lemak trans.

Dapatkannya segera hari ini!
Asian Meals pilihan saya...

Sweet & Sour Meat Ball


Bahan-bahan

1 keping daging cincang Ramlee
1 pek Tupperware Asian Meals Pineapple Sauce
1 biji bawang besar dipotong bulat
1 mangkuk mix vege
Minyak masak

Cara masak
1. Bulat-bulatkan daging cincang mengikut saiz yang dikehendaki.
2. Masukkan minyak masak ke dalam kuali.
3. Setelah minyak panas, gorengkan bebola daging tadi.
4. Setelah agak masak, masukkan Tupperware Asian Meals Pineapple Sauce. 
5. Kacau rata. (Daging tadi mengeluarkan air jadi tak perlu tambah air)
6. Masukkan mix vege. Kacau lagi dan tunggu sehingga masak.
7. Masukkan bawang besar. (Bawang dimasukkan kemudian supaya ada rasa crunchy).
8. Makanan siap untuk dihidangkan.

Thursday, October 17, 2013

Jom Bersih Dan Wangi

Sebagai usahawan, kita berhadapan dengan ramai orang. Jadi, antara perkara utama yang perlu dititikberatkan ialah kebersihan dan kekemasan diri. Kalau kita berpakaian selekeh, comot, kotor dan tak terurus...siapa yang nak berurusan dengan kita kan?

Siapa yang nak beli barang kita? Siapa yang nak join bisnes ni? Orang pun tak percaya.."betulke orang ni meniaga?".

Oleh itu, sentiasa pastikan perkara-perkara berikut terjaga:


1. Mulut dan gigi – Gosok gigi dan flos sekurang-kurangnya dua kali sehari. Gosok sekali lidah dan dinding pipi. Lepastu berkumur dengan listerin. Sentiasa spair gula-gula atau chewing gum dalam beg. Elakkan nafas berbau sebab kita nak bercakap dengan orang. Kalau tak, mau pengsan orang nanti...



2. Muka – Walaupun anda tak suka bermekap namun perlu dipastikan muka anda tidak pucat dan terlalu polos. Pakai bedak dan sapukan sedikit gincu bibir sebagai penambah seri. Jangan lupa untuk senyum ye...



3. Kuku – Pastikan kuku anda bersih dan dipotong pendek.

4. Tudung/rambut – Pastikan tudung anda dikenakan dengan kemas dan rapi...jangan lupa gosok sebelum pakai ye...Bagi yang tidak bertudung, sisir dan ikat rambut dengan kemas, jangan dibiarkan berserabut pulak..



5. Pakaian – Pakai pakaian yang selesa, kemas dan bersesuaian dengan bisnes anda. Pastikan pakaian berbau harum dan digosok.

6. Bau badan – Pakai deodoran atau minyak wangi. Boleh juga sapukan losyen ke seluruh badan. Bila kita wangi, orang pun suka dekat dengan kita. Barulah boleh buat bisnes...




Wednesday, October 16, 2013

Ranking Nombor 1!

Tadi Nur google info mengenai Nutrimetics.. Nur taip keyword spesifik iaitu 'kebaikan ginger body cream nutrimetics' untuk menambah maklumat dalam blog Nur & Tupperware ni..sekali tu yang keluar kat atas sekali, kat rank pertama ialah blog Nur & Tupperware!

Keputusan untuk 'similar searches' pun page Nur yang teratas jugak..


Lepastu saja google dengan keyword general iaitu 'khasiat nutrimetics'. Page partner Nur iaitu Nida berada di rank kedua dan page Nur di rank keempat.. Alhamdulillah...


Friday, October 11, 2013

Party...Dulu Kini Selamanya...


Takkan terpisah, Tupperware dan party ibarat kulit dan isi
Takkan terpisah, Tupperware dan party pelbagai tema
Takkan terpisah...Tupperware dan party...
Dulu Kini Selamanya
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...